Για το μεσημέρι, αλλά και το βράδυ. Η συγκεκριμένη συνταγή δίνει στα κλασικά...
κεφτεδάκια, καθαρά ελληνικό χρώμα, αφού είναι με φέτα και πράσινες ελιές.
Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
½ κούπα θρυμματισμένη φέτα
½ κούπα ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
1 αυγό
Αλάτι,
Πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
5 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
6 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε για 15 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια σκεπάζετε το μείγμα με μία μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κατόπιν, στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα, πλάθετε τα κεφτεδακια και τα τοποθετείτε με μία μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Τα βάζετε στον προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμο
Tags:
cooking